Nacionalna potporna struktura programa Obzor Europa, kojom upravlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja, zajedno s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije te nizom drugih dionika tijekom svibnja i lipnja 2023. organizira tri važna nacionalna događanja namijenjena potencijalnim prijaviteljima programa Obzor Europa:

        1. Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa;
        2. Informativni dan o aktivnostima širenja sudjelovanja i izvrsnosti;
        3. Godišnju konferenciju programa Obzor Europa – Razvoj mreže znanstvenih menadžera.

  

Nacionalni informativni dan program Obzor Europa

Nacionalni informativni dan održat će se 24. svibnja 2023. godine u Mozaik Event Centru, Slavonska Avenija 6, Zagreb. Organizatori nacionalnog informativnog dana jesu Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Sveučilišni računski centar.

Svrha događanja je dati opći pregled mogućnosti programa te ključne informacije vezane uz njegova područja navedena u programu događanja, uz upućivanje na dalje usluge koje nacionalna potporna struktura nudi prijaviteljima u svrhu razvoja njihovih projektnih prijedloga.

Registracija na događanje otvorena je do 17. svibnja 2023. putem sljedeće poveznice: https://www.obzoreuropa.hr/prijava-na-dogadanja

 

Informativni dan o aktivnostima Širenja sudjelovanja i izvrsnosti

U organizaciji Europske komisije, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za mobilnost i programe Europske unije od 13. do 14. lipnja 2023. godine održava se Informativni dan o aktivnostima širenja sudjelovanja i izvrsnosti.

Informativni dan održava se u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Na Informativnom danu se sudjelovati stručnjaci Europske komisije koji će predstaviti pojedine aktivnosti Širenja, nacionalne osobe za kontakt za ovo područje iz drugih ‘zemalja Širenja’ prenoseći svoja iskustva te uspješni korisnici koji će predstaviti svoje projekte.

Registracija na događanje biti će otvorena naknadno.

 

Godišnja konferencija programa Obzor Europa – Razvoj mreže znanstvenih menadžera

Godišnja konferencija programa Obzor Europa – Razvoj mreže znanstvenih menadžera održava se 15. lipnja 2023. godine u Hotelu Academia, Tkalčićeva 88, Zagreb.

Organizatori konferencije su Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Ovo je prva godišnja konferencija programa Obzor Europa a namijenjena je znanstvenim menadžerima, prvenstveno na visokim učilištima i znanstvenim institutima, uključenima u razvoj i provedbu projekata financiranih instrumentima Europske unije. Cilj je događanja pružiti pregled mogućnosti za znanstvene menadžere na nacionalnoj razini i u programu Obzor Europa; predstaviti nacionalnu potpornu strukturu za znanstvene menadžere; prikazati im aktivnosti MZO-a i zbivanja na razini EU koja su relevantna za njihov rad; informirati ih o inicijativama, projektima i natječajima usmjerenim jačanju kapaciteta znanstvenih menadžera te im omogućiti razmjene iskustava i dobre prakse.

Registracija na događanje otvorena je do 7. lipnja 2023. ili do popunjenja kapaciteta, putem sljedeće poveznice: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=w3IlDWdrk0G4BaQz4Gv2ic3jiwR8AgFOuXQOugXKcp5UNVdIV0RLTFNINjBNRTUwMTBUUjhGWUtKMS4u&wdLOR=cD0160B5B-44E0-4537-8E01-501E68AC0A00 .

Više informacija o programima događanja dostupno je na sljedećoj poveznici: https://ampeu.hr/novosti/u-svibnju-i-lipnju-tri-vazna-nacionalna-dogadjanja-za-potencijalne-prijavitelje-programa-obzor-europa