Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je otvoreni (trajni) Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+).

  1. Opći cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina pružanjem usluge potpore i podrške.
  2. U okviru ovog Poziva financirat će se pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina (65 i više godina) i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina), kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.
  3. Procijenjena indikativna vrijednost Poziva je 100.000.000,00 EUR.
  4. Poziv je otvoren od 21.8.2023. do iskorištenja raspoloživih sredstava ili do 31.12.2024. (ovisno što prije nastupi).
  5. Projektni prijedlozi podnose od 11.9.2023. isključivo poštom.
  6. Intenzitet potpore (udio bespovratnih sredstava) po pojedinom projektnom prijedlogu može iznositi 100% prihvatljivih troškova.
  7. Više informacija dostupno je na poveznici: Natječaji – Europski socijalni fond (esf.hr)

 

 

INFORMATIVNE RADIONICE

Dana 01. rujna 2023. godine, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelj i socijalne politike objavio je poziv na informativne radionice u sklopu Poziva „Zaželi- prevencija institucionalizacije, financiran iz Europskog socijalnog fonda plus, u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Informativne radionice održavat će se prema sljedećem rasporedu:

    • 06. rujna 2023. u 12:00 sati u Zagrebu, Hotel Internacional, Miramarska 24;
    • 07. rujna 2023. u 12:00 sati u Rijeci, Gradska vijećnica, Korzo 16;
    • 08. rujna 2023. u 12:30 sati u Zadru, Centar INOVAcija, Put Murvice 3A;
    • 11. rujna 2023. u 13:00 sati u Osijeku, Hotel Osijek, Šamačka 4.

Prijava na radionice vrši se putem  Google obrasca za željenu radionicu.

Očekivano trajanje radionica je 2 sata, a na njima će biti pojašnjenja svrha i uvjeti prijave na Poziv.

U slučaju iznimno iznimno velikog interesa organizator zadržava pravo prihvaćanja prijava prema redoslijedu njihova zaprimanja, a u skladu s raspoloživim kapacitetima dvorana.

Više informacija o informativnim radionicama dostupno je na poveznici https://esf.hr/esfplus/poziv-na-informativne-radionice-u-sklopu-poziva-zazeli-prevencija-institucionalizacije-u-zagrebu-rijeci-zadru-i-osijeku/

 

 

PRVA IZMJENA NATJEČANJE DOKUMENTACIJE

Dana 05. rujna 2023. godine Ministarstvo mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je prve izmjene natječajne dokumentacije  Poziva „Zaželi- prevencija institucionalizacije“ te obavijest o prvoj informativnoj radionici:

    1. Izmjene se odnose na dokument Upute za prijavitelje i Prijavni obrazac;
    2. Početak zaprimanja projektnih prijedloga pomiče se s 11. rujna 2023. godine na 20. rujna 2023. godine od 9:00 sati.

Zbog povećanog interesa za sudjelovanjem, prvu informativnu radionicu koja se održava 06. rujna 2023. godine u 12:00 sati bit će moguće pratiti u internetskom prijenosu uživo na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=RlYFxMAkUAw;

Više informacija o izmjeni natječajne dokumentacije i mogućnostima sudjelovanja na informativnoj radionici dostupno je na poveznici: https://esf.hr/esfplus/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/zazeli-prevencija-institucionalizacije/.

 

 

DRUGA IZMJENA NATJEČAJNE DOKUMENTACIJE

Dana 13. rujna 2023. godine Ministarstvo mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo drugu izmjenu natječajne dokumentacije  Poziva „Zaželi- prevencija institucionalizacije“

Izmjene se odnose na dokumente:

    1. Upute za prijavitelje;
    2. Prijavni obrazac.

Izmjene natječajne dokumentacije ne utječu na rok početka zaprimanja projektnih prijedloga, koji ostaje 20. rujna 2023. godine od 9:00 sati.

Više informacija o izmjeni natječajne dokumentacije dostupno je na poveznici https://esf.hr/esfplus/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/zazeli-prevencija-institucionalizacije/.

 

 

PRIVREMENA OBUSTAVA POZIVA

Dana 21. rujna 2023. godine, Ministarstvo mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, izdalo je Obavijest o obustavi Poziva „Zaželi- prevencija institucionalizacije“:

    1. Obustava Poziva stupa na snagu 21. rujna 2023. godine u 14:00 te će biti na snazi do kraja dana 04. studenog 2023. godine;
    2. Poziv se obustavlja s obzirom da su zahtijevani iznosi bespovratnih sredstava dosegli 120 % ukupno raspoloživog iznosa Poziva, što u skladu s Uputama za prijavitelje predstavlja razlog za obustavu Poziva;
    3. Projektni prijedlozi podneseni u razdoblju trajanja obustave neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće razmatrati u slučaju ponovnog otvaranja Poziva;
    4. U razdoblju obustave Poziva nije moguće postavljati pitanja, odnosno Ministarstvo mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nije obavezno odgovarati na pitanja pristigla u tom razdoblju;
    5. Više informacija o obustavi Poziva dostupno je na poveznici https://esf.hr/esfplus/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/zazeli-prevencija-institucionalizacije/.

 

 

PRODUŽENJE OBUSTAVE POZIVA

Dana 03. studenog 2023. godine, Ministarstvo mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike izdalo je obavijest o produženju obustave Poziva „Zaželi- prevencija institucionalizacije“:

Obustava Poziva bit će na snazi do 19.  prosinca 2023. godine, do kraja dana;

Više informacija o produženju obustave Poziva dostupno je na poveznici https://esf.hr/esfplus/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/zazeli-prevencija-institucionalizacije/