Izjava o privatnosti

grb hrvatske

REPUBLIKA HRVATSKA
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
JAVNA USTANOVA ZA REGIONALNI
RAZVOJ VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

POLITIKA PRIVATNOSTI
Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije

Važno je pročitati ovu našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Politika privatnosti temelji se na Općoj uredbi o zaštiti podataka[1] i ostalim propisima koji određuju pravila zaštite osobnih podataka, objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s našim aktivnostima, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana sa zaštitom vaše privatnosti i vaših osobnih podataka.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije poštuje Vašu privatnost te se brine za pojedince čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo.

Podatci su odgovornost i prikupljaju se te obrađuju samo kada je to prijeko potrebno.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije drži se sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih zaposlenika, vanjskih suradnika i korisnika:
ne prikuplja više informacija nego što je potrebno,
osobne podatke ne koristi u svrhe koje nisu navedene,
ne čuva osobne podatke ako više nije potrebno,
ne prodaje, ne posuđuje niti distribuira osobne podatke,
osobne podatke ne šalje trećim stranama bez vašeg znanja,
ne koristi nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje,
osobne podatke ne prenosi izvan EU/EEA osim u svrhe izvršenja međunarodnih ugovora,
kontinuirano osigurava da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

KONTAKT INFORMACIJE
Ako imate pitanja u vezi obrade Vaših osobnih podataka, možete nam se obratiti na:
tel.: 042/632 941
e-mail: info@rrvz.hr
ili putem kontakt obrasca dostupnog na našoj internetskoj stranici.

PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Politiku privatnosti redovito ažuriramo kako bi ista bila točna i ažurna te zadržavamo pravo promjene sadržaja iste ako smatramo da je to nužno. O svim izmjenama i dopunama bit ćete pravovremeno informirani putem naše internetske stranice u skladu s načelom transparentnosti.

VODITELJ OBRADE

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije (JURA) kao Voditelj obrade određuje svrhu i način obrade vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka.

Voditelj obrade vaših osobnih podataka putem ove web stranice je:
JURA
Stanka Vraza 4, 42000 Varaždin
OIB: 95623248767
www.rrvz.hr

Službenik za zaštitu podataka

Ivana Klinec Tkalec
Tel.: 042/632 941
e-mail: info@rrvz.hr

KOJA SU VAŠA PRAVA U VEZI OBRADE OSOBNIH PODATAKA?

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

PRISTUPA svim osobnim podacima koje je JURA prikupila o vama,
ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje JURA ima o vama,
BRISANJA osobnih podataka koje je JURA prikupila o vama,
OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane JURA-e,
PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane JURA-e
ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje JURA ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Za ostvarivanje svojih prava možete nam se obratiti:
pisanim putem na adresu – Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Stanka Vraza 4, 42000 Varaždin
ili
putem elektroničke pošte: info@rrvz.hr

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:
AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Selska cesta 136, 10 000 Zagreb
Tel.: +385 1 4609 000 Fax: +385 1 4609 099
e-mail: azop@azop.hr  Web: https://azop.hr

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Temeljem Zakon o regionalnom razvoju Republike Hrvatske (NN 147/14, 123/17, 118/18) i važećim podzakonskim te važećim odlukama i aktima, JURA vrši obrade osobnih podataka u okviru izvršavanja zadaća od javnog interesa i pri izvršavanju javnih ovlasti:

    • obradu osobnih podataka sudionika javnih poziva i natječaja JURA-e,
    • obradu osobnih podataka fizičkih osoba, radnika zaposlenih kod ili ovlaštenih predstavnika dobavljača, izvršitelja usluga za JURA-u,
    • sve druge aktivnosti obrade osobnih podataka koje JURA obavlja u okviru izvršavanja zadaća iz svog djelokruga rada.

Prikupljene i obrađivane osobne podatke na siguran način pohranjujemo u rokovima usklađenim sa zakonskim obvezama i/ili obvezama koje proizlaze iz programa i ugovora proizašlih iz obavljanja poslova iz djelokruga rada JURA-e.

  • PUTEM WEB-STRANICE

Našu web stranicu možete koristiti bez davanja bilo kakvih osobnih podataka. Isto tako, možete nas kontaktirati putem našeg kontakt obrasca dostupnog na web stranici ili izravno putem naših mail adresa. Informacije o vama dane ovim putem (ime, prezime, e-mail adresa i dr.) JURA će obraditi i pohraniti kako bi vas mogla kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. JURA neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup. Podaci će biti korišteni isključivo u svrhe daljnjeg kontaktiranja i odgovora na Vaš upit.

JURA putem vlastite web stranice svjesno ne prikuplja osobne podatke djece mlađe od 16 godina bez odgovarajućeg pristanka nositelja roditeljske odgovornosti. Ako ste mlađi od 16 godina, molimo da nam ne šaljete nikakve osobne podatke, uključujući svoje ime, adresu, broj telefona ili email adresu e-pošte bez pristanka svojih roditelja ili skrbnika. U svakom slučaju u kojem spoznamo kako smo prikupili ili primili osobne podatke djeteta mlađeg od 16 godina, a bez privole nositelja roditeljske odgovornosti, takve podatke ćemo bez odlaganja obrisati. Ukoliko raspolažete informacijom da su do nas došli podaci djeteta mlađeg od 16 godina, molimo kontaktirajte nas na info@rrvz.hr.

Naše web stranice sadrže veze na druge web stranice i stranice na društvenim mrežama, te se na njih ne odnosi naša Politika privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake mrežne stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

  • OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJ OBRADE

Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka u JURA-e na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora koji osiguravaju visoku razinu zaštite osobnih podataka. Ti su poslovni suradnici obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka. U okviru svog djelovanja JURA koristi usluge poslovnih subjekata u svojstvu izvršitelja obrada koji obrađuju osobne podatke naših zaposlenika, vanjskih suradnika te korisnika za svrhe ispunjenja zakonskih obveza u području financija i računovodstva te IT podrške i programskih rješenja nužnih za izvršenje javnih ovlasti JURA-e.

Dio podataka razmjenjujemo i ustupamo temeljem zakonskih i/ili ugovornih obveza i/ili u postupku prijave i/ili provedbe projekta financiranog sredstvima europske unije tijelima javne vlasti poput Ministarstva za regionalni razvoj i fondove europske unije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, posredničkim tijelima razine 2 (SAFU, DEFCO, FZOEU, APPRRR).

  • KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na Vaše računalo ili mobilni uređaj prilikom posjete našem Internet mjestu (www.rrvz.hr). To omogućuje Internet mjestu da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom kretanja kroz njega. Kolačići na našem Internet mjestu nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također nisu povezani s neželjenim porukama (spamom), ne spremaju korisničko ime i lozinku i nisu namijenjeni za oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili adrese elektroničke pošte neće biti spremljene – Internet mjesto ne može pristupiti Vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici su tehnički kolačići. Da bismo ispravno upravljali našom internetskom stranicom, korištenjem neophodnih kolačića spremamo anonimne podatke u našim sustavima radi osiguranja funkcionalnosti internetske stranice, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke. Potrebno je napomenuti da naše Internet mjesto funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Također naša stranica može instalirati i ostale, neobvezne, kolačiće ali tek po vašem pristanku, a ukoliko i date pristanak uvijek ga možete naknadno povući.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Neki preglednici Vam omogućuju kretanje kroz Internet mjesto u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

  • SUDIONICI NA EDUKACIJAMA, RADIONICAMA I DR. DOGAĐANJIMA

Ako ste sudionik na edukacijama, radionicama ili dr., koje JURA organizira i/ili sudjeluje u organizaciji, JURA obrađuje osobne podatke prikupljene izravno od Vas.

JURA obrađuje sljedeće kategorije Vaših osobnih podataka:
Identifikacijski podaci: npr. ime, prezime.
Kontakt podaci: npr. broj telefona ili mobitela, adresa elektroničke pošte
Ostali podaci: npr. institucija kojoj sudionik pripada.

Navedene osobne podatke JURA obrađuje u sljedeće svrhe i na temelju sljedećih pravnih osnova:

    • U svrhu evidentiranja prisustva sudionika na edukaciji, radionici ili dr. kako bi se moglo dokazati da je ista provedena. U predmetnom slučaju, obrada je nužna kako bi JURA izvršila svoje pravne obveze (članak 6. stavak 1. točka c. Opće uredbe o zaštiti podataka).
    • U svrhu ispunjavanja zakonskih dužnosti JURA-e, odnosno poštivanja primjenjivih propisa i suradnje s nadležnim tijelima i službama. U predmetnom slučaju, obrada je nužna kako bi JURA izvršila svoje pravne obveze (članak 6. stavak 1. točka c. Opće uredbe o zaštiti podataka).
  • KANDIDATI ZA POSAO

Ako se prijavljujete na javni natječaj za posao koji je objavila JURA, onda JURA obrađuje osobne podatke prikupljene izravno od Vas ili temeljem dokumentacije koju ste dostavili prilikom podnošenja prijave za posao.

JURA obrađuje sljedeće kategorije Vaših osobnih podataka (kategorije i vrste osobnih podataka u odnosu na konkretnog ispitanika variraju ovisno o vrsti ispitanika, dakle niže navedene kategorije i vrste osobnih podataka navedene su primjerice):
Identifikacijski podaci: npr. ime i prezime, spol, datum i mjesto rođenja, OIB, adresa prebivališta i boravišta,
Kontakt podaci: npr. broj telefona i / ili mobitela, adresa elektroničke pošte,
Podaci o obrazovanju/edukacijama/treninzima: npr. završeni stupnjevi obrazovanja, stečena stručna sprema, zanimanje, titula,
Podaci o radnom iskustvu: npr. prijašnje radno mjesto, radni staž,
Podaci o osobnim karakteristikama/vještinama: znanje jezika, rezultati testiranja i intervjua, status hrvatskog branitelja,
Podaci koji se odnose na kaznene osude i kažnjiva djela: ako ste odabrani kandidat za posao, onda JURA prikuplja i podatke koji se nalaze na Uvjerenju o tome da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak u skladu s pravnim obvezama.

Navedene osobne podatke JURA obrađuje u sljedeće svrhe i na temelju sljedećih pravnih osnova:

    • u svrhu analize Vaše prijave za posao kako bi se utvrdilo da zadovoljavate uvjete javnog natječaja za posao kada je obrada nužna za poduzimanje radnji na Vašu prijavu u svojstvu kandidata u postupku zapošljavanja (članak 6. stavak 1. točka b. Opće uredbe),
    • u svrhu sklapanja ugovora o radu s Vama (ako ste odabrani kandidat za sklapanje ugovora o radu). U predmetnom slučaju, pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka jest izvršavanje ugovora, odnosno radnji potrebnih za sklapanje ugovora (članak 6. stavak 1. točka b. Opće uredbe),
    • u svrhu ispunjavanja zakonskih dužnosti JURA-e, odnosno poštivanja primjenjivih propisa i suradnje s nadležnim tijelima i službama. U predmetnom slučaju, obrada je nužna kako bi JURA izvršila svoje pravne obveze (članak 6. stavak 1. točke c. i e. Opće uredbe).
  • POŠILJATELJI OTVORENIH MOLBI ZA POSAO

JURA kao javna ustanova obvezna je provoditi javne natječaje za posao te nije u mogućnosti zapošljavati, odnosno pregledavati te analizirati prijave za posao koje zaprimi u obliku otvorenih molbi za posao izvan postupka javnog natječaja za posao.

Ako JURA zaprimi otvorenu molbu za posao putem elektroničke pošte, uputit će Vas da pratite javne natječaje za posao koje objavljuje na propisanim mjestima te će Vas obavijestiti kako će Vašu molbu za posao, zajedno s osobnim podacima, izbrisati te neće dalje obrađivati Vaše osobne podatke.

Ako JURA zaprimi otvorenu molbu za posao putem neposredne dostave ili poštom uputit će Vas da pratite javne natječaje za posao koje objavljuje na propisanim mjestima te će Vašu molbu za posao vratiti te neće pohraniti niti dalje obrađivati Vaše osobne podatke.

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada JURA prikuplja informacije o vama, osigurava da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere.

VREMENSKO RAZDOBLJE ČUVANJA OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka. Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, Vaše osobne podatke više ne koristimo, te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi, odnosno Ugovorne odredbe proizašle iz Operativnih i dr. programa vezanih za pripremu i provedbu projekata i programa iz djelokruga rada Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

[1] Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka

Promjena veličine fonta
Kontrast