O nama

jura block logo

JURA

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije (JURA) osnovana je od strane Varaždinske županije u svrhu učinkovite koordinacije i poticanja regionalnog razvoja iste, sukladno Zakonu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske (NN 147/14, 123/17, 118/18) i pripadajućim podzakonskim aktima.

Odluku o osnivanju JURA-e donijela je Županijska skupština Varaždinske županije 18. travnja 2018. godine, a ustanova je službeno počela s radom 1. srpnja iste godine.

JURA je, sukladno Zakonu, regionalni koordinator za Varaždinsku županiju i obavlja poslove javnih ovlasti te poslove od javnog interesa.

Misija

Kombinirati vlastite ekspertize s potencijalima partnera u regionalnom razvoju kako bi se kreirala optimalna rješenja za razvoj, promovirao socijalno-gospodarski napredak te potaknula izvrsnost i konkurentnost cjelokupne varaždinske regije i njezina transformacija u modernu, inovativnu i gospodarski naprednu regiju.

Vizija

Poželjan partner u regionalnom razvoju koji inicira, potiče, inspirira i upravlja razvojem Varaždinske županije.

Naši poslovi

krunoslav blazi

Riječ ravnatelja

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije (JURA) osnovana je 1. lipnja 2018. godine u svrhu učinkovite koordinacije i poticanja regionalnoga razvoja Varaždinske županije te ima status akreditiranog regionalnog koordinatora za područje Varaždinske županije. Vrijeme u kojem živimo i europsko političko okruženje, nažalost ili možda nasreću, uvelike su definirali temeljne odrednice planiranja strateškog razvoja europskih regija pa tako i Varaždinske županije. U takvim okolnostima, najvažnije od svega je prepoznati i iskoristiti svaku pruženu priliku.

Promišljajući kako maksimalno iskoristiti prilike za progresivan i konkurentan razvoj Varaždinske županije, formirali smo tim mladih, stručnih i ambicioznih ljudi i organizirali se na način koji nam omogućava maksimalno korištenje svih dostupnih europskih fondova. Strateško i sustavno planiranje te pripremu i provedbu EU projekta, prepoznali smo kao osnovni alat za postizanje zacrtanog cilja. U skladu s time, unutarnje ustrojstvo JURA-e organizirali smo kroz četiri odjela: Odjel za regionalni razvoj i strateško planiranje, Odjel za pripremu programa i projekta, Odjel za provedbu programa i projekata te Odjel za opće poslove.

Uz voditelje odjela, poslove koordinacije obavlja zamjenica ravnatelja i moja malenkost. Profesionalnost, kolegijalnost i predanost poslu svih djelatnika JURA-e, kontinuirano se očituje kroz postizanje izvanrednih rezultata u poslu kojim se bavimo.

Izuzetno sam ponosan na postignute rezultate jer je Varaždinska županija, uz stručnu i savjetodavnu podršku JURA-e, postala jedna od najuspješnijih županija u povlačenju EU sredstava.

Kontakti

Krunoslav Blaži

RAVNATELJ

Telefon: 042/632-944
E-mail: krunoslav.blazi@rrvz.hr

Martina Klopotan-Tuk

ZAMJENIK RAVNATELJA

Telefon: 042/632-947
E-mail: martina.klopotan@rrvz.hr

Maja Lehman

VODITELJ ODJELA ZA REGIONALNI RAZVOJ I STRATEŠKO PLANIRANJE

Telefon: 042/202-142
E-mail: maja.lehman@rrvz.hr

Ivana Prikratki

VODITELJ ODJELA ZA PRIPREMU PROGRAMA I PROJEKATA

Telefon: 042/632-940
E-mail: ivana.prikratki@rrvz.hr

Dunja Mraković Rinkovec

VODITELJ ODJELA ZA PROVEDBU PROGRAMA I PROJEKATA

Telefon: 042/632-946
E-mail: dunja.mrakovic@rrvz.hr

Ivana Klinec Tkalec

VODITELJ ODJELA ZA OPĆE POSLOVE

Telefon: 042/632-941
E-mail: ivana.klinec@rrvz.hr

Gdje se nalazimo?

Naši uredi smješteni su u zgradi "Vodotornja" na 2. katu, na adresi Stanka Vraza 4, Varaždin.