Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava u sklopu Programa politike „Put u digitalno desetljeće do 2030“ i uspostave Europskih digitalnih infrastrukturnih konzorcija (EDIC):

    1.  Program politike do 2030. „Put u digitalno desetljeće“ usmjeren je na udruživanje resursa za postizanje velikog učinka u svrhu stvaranja procesa za identifikaciju i pokretanje projekata u više zemalja i to u područjima kao što su:
       1. 5G;
       2. Kvantna računala;
       3. Razvoj čipova II. Generacije;
       4. Kvantna i svemirska komunikacija
       5. Blockchain;
       6. Povezane javne uprave;
    2. Udruživanje resursa vršit će se kroz osnivanje Konzorcija europskih digitalnih infrastruktura (European Digital Infrastructure Consortium – EDIC), koji će biti pravni subjekti osnovani na temelju pojedinačnih provedbi odluka Komisije, a na zahtjev skupine države članica;
    3. EDIC centri, iako sami po sebi neće biti programi financiranja, isti će se moći prijaviti za financiranje iz programa i fondova Europske unije;
    4. Rok za podnošenje prijedloga je do 31. siječnja 2023. godine;
    5. Više informacija dostupno je na poveznici: https://rdd.gov.hr/vijesti/javni-poziv-za-iskaz-interesa-u-sklopu-programa-politike-put-u-digitalno-desetljece-do-2030-i-uspostave-europskih-digitalnih-infrastrukturnih-konzorcija-epic/2010.