Dana 14.11.2019. godine, završnom konferencijom,  obilježen je završetak projekta Energetske obnove Osnovne škole Novi Marof na adresi Zagorska 23, Novi Marof; KK.04.2.1.04.0048.

Završna konferencija održana je u prostorima Osnovne škole Novi Marof. Projekt je odobren u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” pod referentnim brojem: KK.04.2.1.04.

Radovi energetske obnove započeli su u kolovozu 2018. godine, a završili u kolovozu ove godine. U tom periodu izvedena je nova ovojnica zgrade (zamjena prozora, izvedba toplinske fasade, izolacija ravnih i kosih krovova), postavljena je fotonaponska elektrane snage 30 kW na krovu školske sportske dvorane, izvedena je rekonstrukcija rasvjete školske sportske dvorane, ugrađene su energetski visokoučinkovite dizalice topline „voda-voda“ te je sanirano postojeće grijanje sportske dvorane.

Realizacijom navedenih mjera poboljšani su uvjeti boravka i rada učenika te zaposlenika škole, ali se očekuje i značajno smanjenje potrošnje energije za grijanje i to za čak 74,90%, u odnosu na potrošnju energije prije energetske obnove. Ujedno se kroz projekt povećao udio obnovljivih izvora energije u apsolutnim potrebama za 37,93%, te se doprinijelo smanjenju emisija CO2 za 79,68%.

Nakon obnove školska zgrada je iz energetskog razreda D postigla energetski razred A, a sportska dvorana energetski razred B.

Financijska konstrukcija projekta energetske obnove Osnovne škole Novi Marof:

Galerija