U Medicinskoj školi Varaždin 21. srpnja 2021. godine održano je svečano potpisivanje Ugovora o građevinskim, obrtničkim i instalaterskim radovima  u sklopu projektu „Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždinˮ , KK. 09.1.3.01.0007. 

Ugovor  vrijednosti 32.767.935,56 kn su potpisali ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac i Ivan Parćina, predstavnik poduzeća Tromont d.o.o., čija je ponuda odabrana kao ekonomski najpovoljnija u otvorenom postupku javne nabave. Ravnateljica Grabar Kruljac tom je prigodom izjavila da škola u trenutnom prostoru djeluje od 2006. godine i istaknula:

I dalje smo u nedostatnim uvjetima, u dvije smjene, bez dvorane, s radom subotama, no 2018. godine se strukovno obrazovanje stavilo u prvi plan te su škole dobile priliku ojačati svoje materijalne i ljudske resurse. Tada smo proglašeni najboljima u svojem sektoru i imenovani Regionalnim centrom kompetitivnosti te krenuli s pripremama projekta čije rezultate vidimo danas. Osim današnjeg Ugovora, čeka nas i provedba drugog projekta čiji je cilj stvaranje centra izvrsnosti jezgre zdravlja. Ova dva projekta mijenjanju život i rad naše škole i zato hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da smo danas ovdje: Vladi, Ministarstvu, osnivaču, učenicima i djelatnicima što uspješno jedrimo na otvorenom moru prema cilju koji se zove – izvrsnost u zdravstvu – rekla je ravnateljica.

Gosp. Parćina je izrazio zadovoljstvo što njegovo poduzeće ima priliku sudjelovati u ovako važnom projektu, posebice zbog činjenice što je tvrtka Tromont d.o.o. pobijedila na natječaju u konkurenciji tradicionalno jakih građevinskih tvrtki iz ove regije.

Radovi će se odvijati tijekom sljedećih 18 mjeseci, a obuhvaćati će: rekonstrukciju postojeće zgrade škole u dijelu podruma, prizemlja i 1. kata, uređenje određenog broja učionica s naglaskom na edukativno-simulacijski prehospitalni i hospitalni dio te uređenje kuhinje i blagovaonice u prostoru postojeće sportske dvorane. Uz postojeću zgradu škole dogradit će se dio od 2.232 kvadrata u kojem će biti smješteni specijalizirani kabineti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te dvorana za djecu sa senzornim poteškoćama, učionice i prateći prostori. Po završetku projekta biti  će stvoreni prostorni uvjeti na temelju kojih će Medicinska škola postati referentni edukacijski centar iz područja medicine za cijelu Hrvatsku, ali i zapadnu Europu.

Povijesnom događaju za Medicinsku školu nazočili su osim potpisnika Ugovora i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji se u svojemu govoru posebno osvrnuo na veliki investicijski rast u sektoru zdravstva na području cijele županije, njegova zamjenica Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, predstavnici projektnih partnera i suradnika na projektu, predstavnici škole i školskog odbora te predstavnici medija.

Za projekt „Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždinˮ , KK. 09.1.3.01.0007. iz Operativnog programa Koherentnost i kohezija 2014. – 2020.  je odobreno 29.889.999,94 HRK bespovratnih EU sredstava, a na projektu osim  Medicinske škole Varaždin  i partnera Varaždinske županije, koja ujedno sufinancira provedbu projekta, sudjeluju i projektni suradnici: Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Srednja škola Čakovec, ValMod centar, logopedija iz Varaždina te Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije u ulozi voditelja projekta.

Galerija