Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, a pod pokroviteljstvom potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju organizira Konferenciju o demohrafskim promjenama u Hrvatskoj i Europi.

Konferencija se održava 11. prosinca 2023. godine s početkom u 10 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Konferencija će okupiti kreatore javnih politika, međunarodne znanstvenike i stručnjake za demografiju te zainteresiranu javnost kako bi se istražila inovativna rješenja za društvene, gospodarske i političke izazove.

Konferencija će biti usmjerena na tri teme:

        1. Migracije i tržište rada;
        2. Ravnoteža poslovnog i privatnog života;
        3. Aktivnost starijih generacija.

Prijave na konferenciju su moguće najkasnije do 11. prosinca 2023. godine u 8:00 sati putem sljedeće poveznice: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=BotMsixS_kaQgHCSb43dscTylJ2WHm1Lha0p9VmSz2pUNDk4QU9IMUFMN0ZPVjVSVU05S1ZZQU42RS4u

Više informacija dostupno je na poveznici: https://croatia.representation.ec.europa.eu/events/konferencija-o-demografskim-promjenama-u-hrvatskoj-i-europi-2023-12-11_hr