U Županijskoj palači 14.07.2022. održana je uvodna konferencija projekta „Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji“. Vodeći partner projekta je Dom zdravlja Varaždinske županije dok je Varaždinska županija projektni partner. Ciljevi projekta su povećanje osviještenost stanovništva o važnosti oralne higijene te pridonošenje prevenciji zubnih bolesti u Varaždinskoj županiji.

Promociji projekta nazočili su i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije doc.dr.sc. Jurica Veronek, Mladen Smoljanec, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a prisutne je u ime Varaždinske županije pozdravila doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurologije, inače predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, te gospođa Zvjezdana Fulir, u ime pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilnu zaštitu i hrvatske branitelje.

Ravnatelj Doma zdravlja doc. dr. sc. Jurica Veronek istaknuo je da je ovim projektom na djelu multidisciplinarnost, uključivanje svih stručnjaka s ciljem poboljšanja očuvanja oralnog zdravlja, rane prevencije, poboljšanja zdravstvenog stanja oboljelih zuba i očuvanje i sprječavanje gubitka zuba.

Projektne aktivnosti je predstavio Tomislav Benjak, dr. dent. med., a prisutnima su se obratili i Zvjezdana Fulir, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje te Dražen Novak, dr. dent. med. koji su naglasili kako će se projekt fokusirati na 4 različite ciljane skupine: djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, osobe starije životne dobi, trudnice i opće stanovništvo Varaždinske županije.

Projekt je u cijelom iznosu financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a ukupna vrijednost mu iznosi 429.481,56 kuna. Razdoblje trajanja projekta je od 21.03.2022. do 21.09.2023.

Projekt će se fokusirati na 4 različite ciljane skupine: djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, osobe starije životne dobi, trudnice i opće stanovništvo Varaždinske županije.

Projektne aktivnosti uključivat će radionice za školsku djecu, radionice za vrtićku djecu, radionice za osobe starije dobi, radionice za roditelje malodobne djece, predavanja za trudnice, predavanja za javnost te okrugli stol otvoren za javnost s ciljem promocije oralnog zdravlja. Snimit će se TV i radijske emisije (tematski prilagođene za djecu, za trudnice i za starije) i TV reklame koje će se emitirati tijekom provedbe projekta. Organizirat će se dvije konferencije, objaviti novinski članci i članci na web portalima s relevantnim podacima o projektu.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Domu zdravlja Varaždinske županije stručnu podršku kod pripreme projekta, a kroz pružanje stručne pomoći prati i provedbu projekta.

 

GALERIJA