Skupština europskih regija nakon dvije godine stanke objavila je održavanje Ljetne akademije u 2022. godini.

U partnerstvu s Vijećem okruga Donegal i Údarásom na Gaeltachti, ovogodišnja Ljetna akademija održat će se od 29. kolovoza do 01. rujna u okruženju okruga Donegal, na sjeverozapadnom Atlantiku u Irskoj.

Tema Ljetne akademije je “Europa za sljedeću generaciju”, te će biti usmjerena na to kako mladi u našim regijama mogu biti ovlašteni odgovoriti na pitanja za što će se Europa zalagati i kakvu budućnost oblikuje za sljedeću generaciju. U korak boljem razvitku, ovogodišnji program bit će usmjeren na ključne teme kao što su klimatske promjene, vještine i obrazovanje, prekogranična i transnacionalna kohezija i pomirenje, rad na daljinu i poduzetništvo.

Tradicionalno, kao i do sada, registracija za Ljetnu akademiju otvorena je za dvije skupine polaznika: mlade od 18 do 30 godina starosti te predstavnike donositelja političkih i razvojnih odluka i strategija. Na taj način se želi osigurati umrežavanje i aktivna suradnja između te dvije razine polaznika kako bi se na kraju unaprijedio proces i postiglo bolje razumijevanje izazova i prednosti.

Ljetna akademija AER pružiti će priliku mladima da se pridruže regionalnim čelnicima iz cijele Europe na nizu rasprava, radionica i izleta kako bi zajedno dobiti jedinstvenu priliku ponovno osmisliti Europu iz demokratske, gospodarske, kulturne i socijalne perspektive, te kako bi regije koje su u najboljem položaju, osigurale mladima da postave temelj za mirnu, prosperitetnu i održivu budućnost za sve.

Više informacija o ovogodišnjoj Ljetnoj akademiji AER, prijavama i programu, dostupno je na poveznici https://aer.eu/event/register-now-aer-summer-academy-2022-donegal-ireland/