Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je stručnu podršku u pripremi projektnih prijedloga Općini Ljubešćica, Gradu Novom Marofu i Gradu Varaždinske Toplice na prvi natječaj za provedbu intervencije 73.13. Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima (SP ZPP-73.13. – I) iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027.

Vijest o prijavljenom projektnom prijedlogu Grada Novog Marofa „Rekonstrukcija Vatrogasne ulice (NC 1-256) u Novom Marofu, Sabirne gradske ulice kod autobusnog kolodvora (NC 1-218 i dio NC 3-227) u naselju Možđenec, sa parkiralištima, javnom rasvjetom i DTK mrežom“ dostupna je na sljedećoj poveznici: https://www.rrvz.hr/2024/04/uz-pomoc-jura-e-grad-novi-marof-prijavio-projektni-prijedlog-rekonstrukcije-nerazvrstane-ceste/

Općina Ljubešćica i Grad Varaždinske Toplice prijavile su sljedeće projektne prijedloge na spomenuti natječaj:

        1. „PROMETNICE I PRATEĆA INFRASTRUKTURA ZA STAMBENO NASELJE SMART KVART U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA“ , planirane ukupne vrijednosti 1.320.065,07 eura. Riječ je o projektu kojim se planira izgradnja nerazvrstane ceste NC 1-106 s pratećom infrastrukturom i digitalizacijom za novo stambeno naselje Smart kvart u Varaždinskim Toplicama kojim će se omogućiti povoljniji uvjeti za društveni i održivi gospodarski razvoj Varaždinskih Toplica osiguravanjem komunalne infrastrukture kao važnog elementa kvalitete života ovog područja.
        2. „ZONA CENTRALNIH SADRŽAJA-IZGRADNJA PARKIRALIŠNIH, PROMETNIH I MANIPULATIVNIH POVRŠINA-1.FAZA:PROMET“, planirane ukupne vrijednosti 921.000,00 eura. Radi se o izgradnji nerazvrstane ceste u Općini Ljubešćica sa pripadajućim parkiralištem uz implementaciju digitalizirane javne rasvjete i pametnog sustava za detekciju prisutnosti parkiranih vozila. Izgrađena infrastruktura će biti javno dostupna lokalnom stanovništvu i ostalim interesnim skupinama.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga (prvog dijela zahtjeva za potporu) bio je do 25. travnja 2024. godine do 12 sati.

Ukoliko projektni prijedlozi budu odobreni za financiranje, Javna ustanova stoji na raspolaganju korisnicima u provedbi istih.