Europa Nostra, paneuropsko udruženje organizacija koje djeluju u području kulturne baštine, i La Paranza Cooperative, dobitnica Nagrade za europsku baštinu / Europa Nostra 2022, organiziraju prvo izdanje Rezidencije za mlade na temu europske baštine u Rione Sanità, Napulj, Italija.

Rezidencija za mlade u Napulju bit će organizirana od 13. do 18. ožujka 2023. godine, a odabrat će se 15 mladih dionika koji će zajedno razgovarati o ulozi baštinske zajednice u procesu urbane regeneracije. Cilj rezidencije je istražiti inovativne modele upravljanja i upravljanja koja se temelje na suradnji, zatim suradnja i aktivno uključivanje zajednica koje potiču provedbu strategija za promicanje inovativnih oblika društvene kohezije i prostorne regeneracije u urbanim kontekstima.

Program je osmišljen za studente kulturne baštine od 18 do 35 godina, profesionalce, dionike i protagoniste sa iskustvom teritorijalne regeneracije u Europi i šire te s afinitetom prema temi i inicijativi Faro konvencije.

Prijave se primaju do 12. veljače 2023. godine putem e-pošte (awards-intern@europanostra.org).

Više informacija o rezidenciji i pravilima za prijavu dostupno je putem sljedeće poveznice: https://www.europanostra.org/wp-content/uploads/2023/01/Call-for-Applications-Youth-Residencies-2023.pdf