Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, donijeta je Odluka o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina za projekt „Zamjena poda u sportskoj dvorani uz Osnovnu školu Vidovec“ koji je prijavila Varaždinska županija kao osnivač Osnovne škole Vidovec.

Ukupna vrijednost projekta je 1.283.895,00 HRK dok je Ministarstvo turizma i sporta za financiranje odobrilo iznos od 698.438,88 HRK.

Cilj projekta je potaknuti daljnji razvoj sporta u Općini Vidovec, Varaždinskoj županiji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u cjelini te omogućiti stanovnicima tog dijela Hrvatske da aktivno sudjeluju u iskorištavanju sportskih potencijala rukometa, košarke i odbojke kao rekreativne ali i profesionalne sportske aktivnosti.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Varaždinskoj županiji stručnu savjetodavnu podršku u pripremi projektnog prijedloga.

Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini dostupna je na sljedećoj poveznici: MINT-PRINT_mint-mf-pris-1kat-1_mint_local_2037_001.pdf (gov.hr)