Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na svojim je stranicama objavilo Odluku o odabiru projekata za financiranje projekata u sklopu Poziva „Program ulaganja u zajednicu“.

Među njima su i dva projekta koje su prijavitelji uspješno pripremili uz savjetodavnu podršku Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije:

  • Obnova zgrade javne namjene – Zamjena poda u sportskoj dvorani uz Osnovnu školu Vidovec
  • Rekonstrukcija školske kuhinje i blagovaonice u Osnovnoj školi Šemovec

Projekt Obnova zgrade javne namjene – Zamjena poda u sportskoj dvorani uz Osnovnu školu Vidovec prijavila je Osnovna škola Vidovec. Za projekt su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 130.000,00 HRK.

Rekonstrukcija školske kuhinje i blagovaonice u Osnovnoj školi Šemovec je projekt koji će provoditi Osnovna škola Šemovec. Za navedeni projekt odobreno je 150.000,00 HRK.

Aktivnosti u sklopu navedenih projekata odnose se na nadogradnju, obnovu, adaptaciju i rekonstrukciju građevina.

Program ulaganja u zajednicu i u 2022. godini izazvao je velik interes potencijalnih korisnika sredstava. U prilog tome govori i činjenica da je na Program ulaganja u zajednicu prijavljeno više od 500 projekata, dok ih je u Odluku o odabiru uvršteno njih 86, ukupne vrijednosti 10.000.000,00 HRK.