U prostorijama Općine Bednja 30. rujna 2022. godine održana je uvodna konferencija projekta „Promocija zdravlja i prevencija bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa u općinama Bednja i Vinica“.

Cilj projekta je promicanje zdravih navika i povećanje svijesti stanovnika općina Bednja i Vinica o važnosti brige za zdravlje, prevencije bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak istaknuo je kako će se projektne aktivnosti usmjeriti na povećanje kvalitete zdravlja svih generacija, od najmlađih do umirovljenika.

        • S obzirom da je incidencija pomora od kardiovaskularnih bolesti izuzetno velika u našim općinama, cilj projekta je prevencija obih bolesti kroz kvalitetnu edukaciju koja će omogućiti osvješćivanje o vlastitom zdravlju i posljedično tome, smanjenje smrtnosti– rekao je načelnik Poljak.

Načelnik Općine Vinica Branimir Štimec također je istaknuo važnost projekta.

        • Naši će mještani dobiti puno informacija o bolestima, a cilj nam je zaustaviti pretilost koja je svakim danom sve više aktualna. Kao nastavnik u školi, mogu reći da su i djeca danas sve više pretila te se nažalost sve manje bave aktivnostima zbog čega ovaj projekt ima veliki značaj za našu općinu i nadamo se da će polučiti jako dobre rezultate“- zaključio je načelnik Štimec.

Projekt se provodi u razdoblju od 21. ožujka 2022. do 21. rujna 2023. Nositelj projekta je Općina Bednja, a projektni partneri su Općina Vinica  te Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Ukupna vrijednost projekta je 349.658,25 HRK, a u 100 %-tnom iznosu financira se iz Europskog socijalnog fonda.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije Općini Bednja i Općini Vinica pruža savjetodavnu pomoć u provedbi projekta.

 

GALERIJA SLIKA