Dana 08. studenog 2022. godine Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije održala je info dan pod nazivom „Nove mogućnosti financiranja projekata u sustavu odgoja i obrazovanja sredstvima EU fondova u razdoblju 2021. – 2027.“.

Cilj info dana bio je informirati javnopravna tijela s područja Varaždinske županije o mogućnostima financiranja projekata u sustavu odgoja i obrazovanja sredstvima EU fondova iz nove financijske perspektive 2021.-2027., te predstaviti strateške dokumente koji su preduvjet za korištenje istih.

Na info danu, koji je održan u prostorijama Park Boutique hotela u Varaždinu, prisustvovalo je osamdesetak sudionika.

Na samom početku info dana, sudionicima se kroz pozdravni govor obratio gosp. Krunoslav Blaži, ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, te je sudionike uveo u događanje koje je bilo koncipirano u dva dijela.

U prvom dijelu bili su prezentirani izvori financiranja lokalnih i regionalnih projekata u sustavu odgoja i obrazovanja, u financijskom razdoblju 2021. – 2027.. Drugi dio započet je prezentacijom projekta „Regionalni centar kompetentnosti i inovativnosti zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“ od strane ravnateljice Medicinske škole Varaždin, koji je predstavljen kao primjer dobre prakse u modernizaciji sustava strukovnog obrazovanja. Drugi dio programa nastavljen je panel diskusijom pod nazivom „Novo razdoblje za nove prilike u sustavu odgoja i obrazovanja“.

U panel diskusiji su sudjelovali predstavnici državnih i regionalnih institucija: gosp. Hrvoje Bakić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, gđa Martina Hundrić iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, prof.dr.sc. Marina Klačmer Čalopa kao predstavnica Fakulteta organizacije i informatike te gosp. Krunoslav Blaži iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Ovim info danom Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije nastavila je niz sektorski usmjerenih događanja kako bi se na lokalnoj i regionalnoj razini povećali i unaprijedili kapaciteti za apsorpciju dostupnih sredstava iz europskih i strukturnih fondova iz financijske omotnice koja obuhvaća razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Prezentacije o izvorima financiranja lokalnih i regionalnih projekata u financijskom razdoblju 2021. – 2027. dostupne su na službenim stranicama Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA