Općini Donja Voća odobren je za financiranje projekt „Sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti u naselju Fotez Breg kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla“ ukupne vrijednosti 1.638.256,25 kuna. U pripremi projekta Općina Donja Voća je koristila stručnu savjetodavnu podršku Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Projektni prijedlog je općina Donja Voća prijavila na Otvoreni javni poziv „Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“ (referentna oznaka: FSEU.2022.MINGOR.02). Projekt se u potpunosti financira iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Projektom je planirana sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti u naselju Fotez Breg, na području Općine Donja Voća. koje je oštećeno potresom 28. i 29. prosinca 2020. godine. Sanacija koja je predmet ovog Projekta predstavlja intervenciju na značajnom prometnom pravcu za lokalno stanovništvo koji je neprestano u uporabi, ali i za nesmetanu opskrbu i odvijanje ostalih gospodarskih aktivnosti na području Općine Donja Voća.