Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, organiziraju 6. Dane medijske pismenosti pod sloganom “U ravnoteži online i offline“.

Glavni ciljevi događanja su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih, te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti.

U organizaciju događanja su se uključili brojni vrtići, škole, fakulteti, knjižnice, kina, medijske kuće, udruge i druge ustanove, a koji će organizirati predavanja, radionice, filmske projekcije, panel diskusije i druge aktivnosti s ciljem promicanja medijske pismenosti – uživo ili online.

6. Dani medijske pismenosti održat će se od 24. do 30. travnja 2023. godine, a jedan manji dio aktivnosti održati će se u terminima prije i nakon samog događanja.

  1. Vlastito događanje u sklopu 6. Dana medijske pismenosti, poput predavanja, radionica, filmskih projekcija, panel diskusija i slično moguće je prijavit preko online obrasca dostupnog na sljedećoj poveznici: https://www.medijskapismenost.hr/dani-medijske-pismenosti-2023-prijavite-svoj-dogadaj/

Više detalja o 6. Danima medijske pismenosti dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.aem.hr/blog/2023/04/13/6-dani-medijske-pismenosti-u-ravnotezi-online-i-offline/.