U sklopu EU projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi „Arboretum Opeka“, ref.br. UP.03.3.1.04.0005, ukupne vrijednost 49.363.724,91 kuna, a čija je provedba započela 29. lipnja 2020. godine i završava 29. prosinca 2023. godine, Srednja škola „Arboretum Opeka“ organizira 1. Poljoprivredni sajam AGROFEST koji će se održati u krugu škole 7. i 8. listopada 2022. godine, u vremenu od 10:00 do 18:00 sati.

Sajam se održava u svrhu promocije strukovnih poljoprivrednih zanimanja i rada RCK-a te povezivanja poslodavaca i polaznika RCK-a. Posjetitelje očekuje četrdesetak izlagača iz Varaždinske i susjednih županija. Kao posebna tematska cjelina su OPG-ovi i eko proizvođači sa vlastitom voćarskom, povrćarskom, vinarskom i pčelarskom proizvodnjom koji će predstaviti svoje tradicionalne i inovativne proizvode i delicije. Na štandovima proizvođača cvijeća, ukrasnog i aromatičnog bilja izložit će se tradicionalno bilje i novi kultivari i varijeteti. Najmlađi posjetitelji sajma i svi ljubitelji životinja imat će priliku posjetiti Izložbu malih životinja koja se održava u suradnji s udrugom „Fauna“.

U okviru AGROFESTA održat će se i radionica za zainteresirane posjetitelje na temu Proizvodi od aromatičnog i ljekovitog bilja te okrugli stolovi na teme: Promidžba strukovnih zanimanja i profesionalno usmjeravanje učenika, Povezivanje poslodavaca i polaznika RCK-a, Mogućnost korištenja mjera ruralnog razvoja i aktualnosti u poljoprivredi i Cjeloživotno obrazovanje.

Prijaviti se za sudjelovanje na okruglom stolu i radionici možete putem maila: projekt.opeka@gmail.com ili na br. mob. 099/538-5502, Marina Šmidlehner.

Detaljne informacije o Projektu nalaze se na mrežnoj stranici: www.ao-rck.hr.

Program AGROFESTA dostupan je na sljedećoj poveznici: https://ao-rck.hr/2022/10/03/poziv-na-1-poljoprivredni-sajam-agrofest/.