Kratki opis projekta

Energetska obnova škole uključivala je izvedbu toplinske izolacije vanjskih zidova, stropa škole prema negrijanom tavanu, zamjenu vanjske stolarije, izolacijskih krovnih panela na dvorani i zgradi škole, ugradnju termostatskih ventila, zamjenu kotla, uvođenje sustava prozračivanja na zgradi škole i dvorani, zamjenu postojećih rasvjetnih tijela s LED rasvjetnim tijelima te izvedbu mjera pristupačnosti za osobe s invaliditetom, odnosno prilagodbu WC-a te ugradnju dizala.

Cilj projekta

Smanjiti potrošnju primarne i toplinske energije i povećanje svijesti javnosti te korisnika zgrade o važnosti učinkovitog korištenja energije i dugoročnim koristima provođenja mjera energetske učinkovitosti.

Rezultati projekta

Povećana je energetska učinkovitost zgrade, koja se očituje u uštedi potrebne toplinske energije za 66,62%, uštedi godišnje primarne potrošnje energije za 51,89%, kao i smanjenju emisije CO2 za 52,48%.

Povećana je svijest javnosti i korisnika zgrade o važnosti učinkovitog korištenja energije i dugoročnim koristima provođenja mjera energetske učinkovitosti.

Vodeći partner

Osnovna škola Martijanec

Ukupna vrijednost projekta

Projekt je financiran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta: 6.904.051,17 HRK

Sufinanciranje iz EFRR: 3.082.741,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta

24 mjeseca, od 08.08.2018. do 07.08.2020.

Status projekta

Proveden

 

Kontakt osoba u JURA-i za više informacija

Ivana Klinec Tkalec

ivana.klinec@rrvz.hr

Dodatne informacije o projektu

http://www.os-martijanec.skole.hr/projekti.htm#Energetska_obnova_O%C5%A0_Martijanec

Galerija fotografija