Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je 27. prosinca 2022. u Čakovcu na sastanku župana uključenih u Razvojni sporazum za Sjever.

Uz predsjednika Vlade i domaćina međimurskog župana Matije Posavca te čakovečke gradonačelnice Ljerke Cividini na sastanku su sudjelovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, župani Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zatim ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministra zdravstva izv.prof.dr.sc. Vili Beroš i Davor Filipović ministar gospodarstva i održivog razvoja, zatim saborski zastupnici s područja Varaždinske županije Nadica Dreven Budinski, Barbara Antolić Vupora, Siniša Jenkač, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Mladen Jakopović.

Razvojni sporazum za Sjever vrijedan 15,2 milijarde kuna potpisan je krajem prošle godine u Varaždinskoj županiji.

Podijeljeni su ugovori o dodijeli EU sredstava za pojedine projekte iz pet spomenutih županija. Uručeno je ukupno 56 ugovora vrijednosti oko 54 milijuna kuna.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je kako je sastanak bio prilika i da se čuju interesi i prioriteti župana, sugestije saborskih zastupnika, ali i politike Vlade koje provode nadležna ministarstva.

Kada govorimo o dodijeli EU sredstava, na područje Varaždinske županije dolaze 12 milijuna kuna vrijedni ugovori i to za projektnu dokumentaciju šest infrastrukturnih projekata: dvije sportske dvorane, u Varaždinskim Toplicama i Bisagu, zatim za obnovu Dvorca Šaulovec, rekonstrukciju i sanaciju dijela bivše vojarne u Optujskoj, za Glazbenu školu u Varaždinu te za budući Regionalni centar civilne zaštite.

GALERIJA FOTOGRAFIJA