Središnji državni ured za demografiju i mlade Gradu Varaždinske Toplice i Općini Petrijanec dodijelio je ugovore za dodjelu financijske potpore za projekte poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Ove su dvije jedinice lokalne samouprave uz pomoć Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije uspješno prijavile svoje projekte na Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini.

Cilj spomenutih projekata je provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskih terena i igrališta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Kako bi se navedeni cilj ostvario, u Dječjem vrtiću Tratinčica Varaždinske Toplice dobivenim financijskim sredstvima nabavit će se i montirati ukupno pet suvremenih i edukativnih igrala kojima će predškolcima povećati raznolikost dostupnih igrala. Nadalje, pridonijet će se poboljšanju sigurnosti djece jer će provedbom projektnih aktivnosti imati na raspolaganju moderna i sigurna igrala koja su u potpunosti prilagođena njihovom uzrastu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 23.004,24 EUR, dok je Ugovorom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Gradu Varaždinske Toplice dodijeljeno 12.422,29 EUR.

U Dječjem vrtiću Petrijanec temeljem dodijeljenog ugovora ukupno će se nabaviti sedam igrala kojima će se djeci omogućiti razvoj motoričkih sposobnosti te socijalnih vještina. Motivirat će ih se na boravak na otvorenome i igru, čime se pozitivno djeluje na povećanje fizičke aktivnosti i smanjenje sjedilačkog načina života. Vrijednost projekta je 31.959,38 EUR, a Ugovorom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Općini Petrijanec dodijeljeno je  27.165,47 EUR.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije prijaviteljima, Gradu Varaždinske Toplice i Općini Petrijanec pružila je savjetodavnu pomoć pri pripremi projektnih prijedloga, a njihova kvaliteta potvrđena je dodjelom ugovora o sufinanciranju.