Ministarstvo znanosti i obrazovanja u veljači 2024. godine planira podnijeti projektni prijedlog NEWFELPRO 2 (The New International Fellowship Mobility Programme for Experienced Researchers in Croatia), u sklopu poziva HORIZON MSCA COFUND 2023.

Ovim projektom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastoji privući vrhunske postdoktorske istraživače iz drugih zemalja da se svojim angažmanom pridruže hrvatskim istraživačkim organizacijama ili drugim pravnim osobama koje se bave znanstvenim istraživanjem i inovacijama, a s ciljem:

        • davanja novog poticaja nacionalnim istraživačkim programima za strane istraživače (ohrabrujući dolaznu mobilnost);
        • boljeg pozicioniranja hrvatskih istraživačkih organizacija u Europskome istraživačkom prostoru;
        • doprinosa razvoju efikasnog tržišta rada za istraživače u Hrvatskoj povezivanjem industrije i akademske i znanstvene zajednice.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja stoga poziva sve zainteresirane potencijalne prijavitelje, mikro, mala ili srednja poduzeća, velika poduzeća, te istraživačke organizacije ili druge pravne osobe koje su prihvatljive prema uvjetima prijave, na dostavu iskaza interesa za sudjelovanje u prijavi projektnog prijedloga.

Rok za iskaz interesa za sudjelovanje u parojektu jest 17. siječnja 2024. godine.

Sve potrebne dokumente potrebno je uputiti elektroničkom poštom na e-mail adresu: bosnic@mzo.hr;

Više informacija o Pozivu i partnerstvu u prijavi dostupno je na poveznici https://mzo.gov.hr/poziv-na-iskaz-interesa-za-partnerstvo-u-prijavi-horizon-msca-cofund-2023-projekta-the-new-international-fellowship-mobility-programme-for-experienced-researchers-in-croatia-newfelpro-2/5933