U sklopu Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.  objavljen je Drugi poziv za prijavu projektnih prijedloga:

      1. Cilj Programa je financirati projekte koji se bave prilagodbom klimatskim promjenama, jačanjem zaštite okoliša te biološke raznolikosti, povećanjem učinkovitosti tržišta rada i pristupa visokokvalitetnom zapošljavanju, poboljšanjem pristupa obrazovanju kao i jačanju uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, društvenoj uključenosti i društvenim inovacijama, a kroz 4 tematska prioriteta:
        • Pametnija dunavska regija;
        • Zelenija dunavska regija s niskim udjelom ugljika;
        • Uključivija dunavska regija;
        • Bolje upravljana dunavska regija.
      2. Vrijednost poziva iznosi 38.749.913,00 EUR;
      3. Intenzitet potpore iznosi do 80% ukupno prihvatljivih troškova projekta;
      4. Projektni prijedlozi podnose se u jednom koraku, u kojem se od podnositelja traži da pripremi i podnese puni obrazac za prijavu putem programskog elektronskog sustava Jems.
      5. Rok za predaju projektnih prijava je do 29. ožujka 2023. godine;
      6. Više informacija o Javnom natječaju i načinu podnošenja zahtjeva dostupno je u prilogu ove poruke i na poveznici: Interreg Danube (interreg-danube.eu

 

 

PRODULJENJE ROKA ZA PRIJAVU PROJEKTIH PRIJEDLOGA

Dana 25. siječnja 2024. godine u sklopu Programa transnacionalne surednje dunavske rgije 2021. – 2027. objvaljena je obavijest o produljenju roka za dostavu projektnih prijedloga u okviru Drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga produljen je s 29. ožujka 2024. godine na 03. travnja 2024. godine do 14:00 sati. Do produljenja roka došlo je zbog preklapanja prvotnog roka s praznicima u velikom broju zemalja koje sudjeluju u Programu.

Obavijest o produljenju roka za podnošenje projektnih prijedloga dostupna je na sljedećoj poveznici: https://www.interreg-danube.eu/news-and-events/programme-news-and-events/8242