Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027., objavilo je Otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva „ Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije“:

  1. Svrha Poziva je usmjeravanje potpora za projekte istraživanja i razvoja i razvoj tehnološke infrastrukture u svrhu razvoja prioritetnih niša grupiranih u regionalne lance vrijednosti u okviru S3 tematskih područja;
  2. Ukupni iznos bespovratnih sredstava raspoloživ za dodjelu u okviru Poziva je 100.000.000,00 EUR;
  3. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 EUR;
  4. Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 3.000.000,00 EUR;
  5. Projektni prijedlozi zaprimaju se od 01. veljače 2024. godine u 11:00 sati do 05. lipnja 2024. godine u 11:00 sati;
  6. Više informacija o Pozivu i načinu podnošenja projektnog prijedloga dostupno je na poveznici: Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije – EU fondovi Hrvatska (gov.hr)

 

 

PRVA IZMJENA POZIVA

Dana 31. siječnja 2024. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je prvu izmjenu Poziva Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije.

Izmjenama su obuhvaćeni sljedeći dokumenti;:

        1. Upute za prijavitelje;
        2. Obrazac 01. Prijavni obrazac;
        3. Obrazac 04. Skupna izjava prijavitelja;
        4. Obrazac 05. Skupna izjava partnera poduzetnika;
        5. Obrazac 06. Dodatak prijavnom obrascu;
        6. Obrazac 07. Izjava o korištenim potporama;
        7. Obrazac 08. Izjava stvarnog vlasnika;
        8. Prilog 01. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava;
        9. Prilog 03. Postupak dodjele bespovratnih sredstava;
        10. Prilog 05. Metodologija za utvrđivanje izravnih troškova osoblja.

Više informacija o izmjeni Poziva dostupno je na poveznici https://eufondovi.gov.hr/jacanje-strateskih-partnerstva-za-inovacije-u-procesu-industrijske-tranzicije/

 

 

DRUGA IZMJENA POZIVA

Dana 19. veljače 2024. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je prvu izmjenu Poziva Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije.

Izmjenama Poziva obuhvaćeni su sljedeći dokumenti:

        1. Upute za prijavitelje;
        2. Obrazac 01. Prijavni obrazac;
        3. Prilog 03. Postupak odabira projekata.

Više informacija o izmjeni poziva dostupno je na poveznici https://eufondovi.gov.hr/jacanje-strateskih-partnerstva-za-inovacije-u-procesu-industrijske-tranzicije/

 

 

PRVA INFORMATIVNA RADIONICA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, održat će prvu informativnu radionicu za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije“.

Radionica će se održati 05. ožujka 2024. godine u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica u Velikoj dvorani-Dvorana Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica s početkom u 11:00 sati. Predviđeno trajanje radionice je 2 sata, dok registracija sudionika počinje pola sata prije radionice.

Prijave na radionicu zaprimaju se do 04. ožujka 2024.  godine do 13:00 sati ili do popunjenosti kapaciteta dvorane, putem web obrasca dostupnog na poveznici https://forms.office.com/e/1sXVLGrjpm

Druga radionica bit će održana online, o čemu će potencijalni prijavitelji biti pravodobno obaviješteni.

 

 

DRUGA INFORMATIVNA RADIONICA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, održat će drugu informativnu radionicu za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije“.

Radionica će se održati 24. travnja 2024. godine putem aplikacije MS Teams s početkom u 10:00 sati. Predviđeno trajanje radionice je 2 sata.

Prijave na radionicu zaprimaju se do 22. travnja 2024.  godine do 09:00 sati putem web obrasca dostupnog na poveznici https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=Y5CzZdMNHEOB98V5e6Z_0hpq03mTxO5Av1TgiB2BAOtUN0FGT0hNNjJUS1hWMkFTTTI3UjM4MVhHNC4u.

Više informacija o održavanju informativne radionice dostupno je na poveznici https://eufondovi.gov.hr/jacanje-strateskih-partnerstva-za-inovacije-u-procesu-industrijske-tranzicije/