Nastavni zavod za hitnu medicine Varaždinske županije podnio je drugu projektnu prijavu pod nazivom “Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine Varaždinske županije – faza 2” (kod projekta : NPOO.C5.1.R3-I2.01) na  Ograničeni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava C5.1. R3-I2 Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine. Poziv je objavilo Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske kao Tjelo državne uprave nadležno za komponentu 5. Zdravstvo Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Cilj investicije projekta je specijalističko usavršavanje jednog prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine na području Varaždinske županije kako bi se mogli formirati uz T1 i novi T2 timovi u hitnoj medicine te  kako bi se unaprijedio rad i učinkovitost te ostvarila jednaka kvaliteta i dostupnost hitne medicinske službe u svim dijelovima Varaždinske županije.

U tom smislu je NZHM VŽ podnio prijavu za jednog djelatnika na navedenu specijalizaciju u trajanju od 12 mjeseci.  Za navedenu specijalizaciju je zatraženo 40.705,76 € eura uz stopu financiranja od 100%.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije prijavitelju Nastavnom zavodu za hitnu medicine Varaždinske županije pružila je savjetodavnu pomoć pri pripremi I podnošenju projektnog prijedloga.