Ministrica poljoprivrede Marija Vučković 7. lipnja 2021. godine Općoj bolnici Varaždin uručila je Ugovor o potpori iz Programa ruralnog razvoja.

Riječ je o ugovoru u okviru operacije 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“, u sklopu kojeg je Opća bolnica Varaždin prijavila projekt „Uspostava i uređenje poučne staze Klenovnik“.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju utvrdila je da procijenjeni iznos potpore iznosi 733.871,88 HRK, a intenzitet potpore je 100 % od ukupno prihvatljivih troškova.

Uspostavom i uređenjem poučne staze Klenovnik te postavljanjem urbane opreme, edukativno-informativnih kazala te hortikulturnim uređenjem,  projekt će doprinijeti educiranju i informiranju posjetioca poučne staze o održivom gospodarenju šumama, šumskog ekosustavu te važnosti zaštite okoliša. Povećat će se kvaliteta života na bolesnika koji se nalaze na liječenju u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik, što će povećati kvalitetu zdravstvene usluge. Također, povećat će se dostupnost rekreacijskih, turističkih i zdravstvenih koristi šuma za širu javnost.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije Općoj bolnici Varaždin pruža savjetodavnu pomoć pri pripremi i provedbi projekta „Uspostava i uređenje poučne staze Klenovnik“ kroz projekt „Suradnja za razvoj“, KK.10.1.3.03.0002.

Galerija