U organizaciji Općine Bednja, dana 09. srpnja 2021. godine održana je uvodna konferencija   projekta ”Zaželi biti zaposlena žena”.

Provedba projekta započela je 04. rujna 2020. godine, a planirani završetak svih projektnih aktivnosti je 04. ožujka 2022. godine. Na konferenciji su predstavljene aktivnosti koje će se provoditi tijekom trajanja projekta. Projekt Zaželi biti zaposlena žena prezentirao je načelnik Općine Bednja, Damir Poljak.

Projekt je namijenjen ženama s područja općina Bednja i općine Vinica, a zadani će se ciljevi ostvariti unaprjeđivanjem i osnaživanjem njihovog radnog potencijala zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, uz istovremeno poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Vrijednost projekta je 1.502.160,00 kuna i u stopostotnom će iznosu biti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Kroz ovaj ćemo projekt koji traje 18 mjeseci zaposliti ukupno 17 žena i to 14 s područja općine Bednja i tri s Viničkog područja, a one će brinuti o ukupno 102 krajnja korisnika. Osim toga, tri će žene pripadnice ciljne skupine pohađati verificirani program osposobljavanja, a stečene stručne kvalifikacije bit će im upisane u radne knjižnice – rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Galerija