Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Općini Breznički Hum savjetodavnu pomoć pri prijavi projekta „Modernizacija NC 1-009 Šavorići u općini Breznički Hum“.

Navedeni projekt je 27. svibnja 2022. godine prijavljen na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini, kojeg je objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Poziv je raspisan u svrhu osiguravanja financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga kao i aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta  iznosi 568.837,50 HRK. Postotak sufinanciranja Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine iznosi 50 %, odnosno 284.418,75 HRK.

Aktivnosti projekta uključuju modernizaciju NC 1-009 Šavorići s ciljem stvaranja boljih uvjeta za kvalitetniji život mještana, povećanje prometne sigurnosti i osiguranje prometne povezanost. Time će se omogućiti uravnotežen razvoj općine te stvoriti pretpostavke za veći standard komunalnih i javnih usluga u lokalnoj zajednici. Realizacijom projekta, više od 50% stanovništva imat će izravnu korist.

Očekivani rezultati projekta su modernizirane nerazvrstane ceste u javnoj upotrebi Općine Breznički Hum u ukupnoj dužini od 650 metara.

Projektne aktivnosti trajat će do kraja 2022. godine.