U sklopu otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. – 2023.)“ Varaždinskoj županiji odobren je za financiranje projekt „Užina za sve V“.

Ukupna vrijednost projekta je 999.081,83 HRK te se u potpunosti financira iz Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama.

U projektu, osim Varaždinske županije kao prijavitelja, kao partneri sudjeluju i  33 škole kojima je Varaždinska županija osnivač. Samim projektom će se tijekom školske godine 2022./2023. osigurati besplatna užina za 994 djece.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Varaždinskoj županiji stručnu savjetodavnu podršku u pripremi projektnog prijedloga. Nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije nastavit će Varaždinskoj županiji i partnerima s pružanjem stručne savjetodavne podrške i tijekom cjelokupnog razdoblja provedbe projekta.