Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je rezultate Poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2023. godinu. Cilj Programa održivog razvoja lokalne zajednice je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima. Za financiranje odobreno je ukupno 269 projekata.

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2023. godinu Ministarstvo je objavilo 21. veljače 2023. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su u skladu s Odlukom o razvrstavanju stekle status potpomognutog područja. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, obnovi, modernizaciji ili adaptaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici te jačanju konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala potpomognutih područja.

Među odobrenim projektima su i tri projekta koja su primila JURA-inu stručnu podršku u pripremi projektnih prijedloga.

Općini Breznički Hum za projekt „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC 1-057 Fraterščina – Mladine radi održivog razvoja lokalne zajednice Breznički Hum“, ukupne vrijednosti 82.830,63 EUR odobreno je financiranje u iznosu od 29.000,00 EUR. Općini Donja Voća za projekt „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC 021 Budinščak Gornja Voća radi održivog razvoja lokalne zajednice Donja Voća“ ukupne vrijednosti 84.887,30 EUR odobreno je financiranje u iznosu od 34.000,00 EUR. Općini Petrijanec za projekt „Energetska obnova kulturnog dobra „Stara škola“ ukupne vrijednosti 100.000,00 EUR odobreno je financiranje u iznosu od 55.000,00 EUR.

Više informacija možete pronaći OVDJE.