Dom zdravlja Varaždinske županije  sa svojim projektnim partnerom Varaždinskom županijom osmislio je projekt „Zdravi zubi za sve”, čiji je cilj osvijestiti javnost i stanovništvo Varaždinske županije o važnosti provođenja oralne higijene. Projekt je usmjeren na čitavo stanovništvo, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe. Projekt se u cijelosti sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, u vrijednosti od 57.002,00 EUR.

U sklopu projekta, 12. rujna održana projektna aktivnost okrugli stol. Na događanju se sudjelovali ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, dr.sc. Jurica Veronek, te doktor dentalne medicine Tomislav Benjak, poznati varaždinski ginekolog Davor Fara, te glavna patronažna sestra Andreja Tomašek. Iz partnera projekta, Varaždinske županije, sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, Ljubica Božić. Na okruglom stolu bio je i Zlatko Bukvić iz Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije te logopedica Maja Benjak.

Sudionici su još jednom istaknuli važnost sticanja kvalitetnih navika oralne higijene od najranije pa do najstarije životne dobi.

Doktor dentalne medicine Tomislav Benjak naglasio je kako je oralno zdravlje dio općeg zdravlja pojedinca, a za sam projekt ističe da se, zahvaljujući kvalitetnoj pripremi i kasnijem provođenju aktivnosti, uspjelo doći do velikog broja onih kojima je i namijenjen, do najmlađih, učenika, trudnica te osoba starije životne dobi.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije sudjeluje u provedbi projekta pružanjem savjetodavne pomoći.

Okrugli stol zainteresirana javnost mogla je pratiti uživo, a trajno je dostupan i na sljedećoj poveznici:  https://www.facebook.com/watch/?v=1037791680969064

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA