U organizaciji Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije jučer je u Varaždinu održana edukacija o javnoj nabavi „Javna nabava u gradnji“.

Edukacija je bila namijenjena javnim službenicima s područja Varaždinske županije – službenicima u tijelima lokalne i područne samouprave te drugim javnopravnim tijelima nositeljima važećeg certifikata u području javne nabave, kao i svima ostalima koji pripremaju, provode postupke javne nabave ili rade na rukovodećim ili tajničkim poslovima u tijelima lokalne i područne samouprave i/ili javnopravnim tijelima.

Nakon uvodnih obraćanja ravnatelja Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, gospodina Mladena Jakopovića, uslijedilo je predavanje iskusne ovlaštene trenerice u sustavu javne nabave, specijalista javne nabave, gospođe Manuele Licul Martinić.

Sam događaj je organiziran u sklopu projekta „Suradnja za razvoj“ pomoću kojeg Javna ustanova svojim korisnicima pruža besplatnu stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekata te kroz edukativne aktivnosti kao što je ova danas. Organizacija stručnih edukacija potrebna je zbog povezanosti javne nabave s infrastrukturnim ulaganjima koje svakodnevno provodimo na području naše županije, gdje dolazi do dugoročne i  do sada vrlo uspješne suradnje Javne ustanove sa svim njenim korisnicima – javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije. Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije organizira razna edukativna događanja s ciljem informiranja i educiranja svojih korisnika o novostima s područja EU fondova i povezanim temama, tako smo i prepoznali potrebu za edukacijom na temu javne nabave u gradnji. JURA stoji na raspolaganju svim jedinicama lokalne samouprave, Varaždinskoj županiji i svim javnopravnim tijelima kroz pružanje stručne pomoći pri pripremi i provedbi europskih projekata, informiranju i edukaciji – rekao je ravnatelj Jakopović.

Svrha edukacije bila je upoznati polaznike s postupcima javne nabave koji su povezani s infrastrukturnim ulaganjima od faze projektiranja pa do izvođenja radova, aktualnostima iz područja javne nabave te javno nabavnom praksom.

Sudionici su po završetku edukacije ostvarili 8 bodova za obnovu certifikata. Edukacija je bila besplatna za sve javne službenike.

Edukacija je održana u sklopu projekta „Suradnja za razvoj“ ukupne vrijednost 23.754.679,20 HRK/3.152.787,74 EUR, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 20.191.477,32 HRK/2.679.869,58 EUR, odnosno 85%. Projekt traje 68 mjeseci, od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023.

Galerija slika