Drugi sastanak projektnih partnera  u sklopu projekta Active Tourism Meets Advanced Technology in Cross-Border Area – AT@AT.CB, održan je u utorak, 8. lipnja 2021. godine u organizaciji Varaždinske županije.

Na drugom sastanku projektnih partnera ponovno su se okupili predstavnici svih projektnih partnera:  Varaždinske županije, Turističke zajednice Varaždinske županije, Općine Csurgó i Sveučilišta Pannonia – Nagykanizsa kampusa, a na sastanku je bio osiguran simultani prijevod s mađarskog na hrvatski jezik i obrnuto.

Predstavnici projektnih partnera su raspravljali o predstojećim aktivnostima koje se odnose na građevinske radove na centrima za posjetitelje u općini Csurgó i u prostorijama Županijske palače u Varaždinu, promotivne TV priloge, srednjovjekovni sajam, promotivne letke i izradu turističke atrakcije – aplikacija za mobilne uređaje koja se temelji na proširenoj stvarnosti.

Tijekom sastanka velika pažnja se posvetila predstojećim aktivnostima te izazovima s kojima se susreću projektni partneri u provedbi istih. Tako su predstavnici Općine Csurgó obavijestili prisutne o potrebi izmještanja centra za posjetitelje na novu lokaciju, s obzirom na to da je u tunel u kojem je centar trebao biti smješten, zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uvjeta, poplavljen.

Predstavnici Sveučilišta Pannonia – Nagykanizsa kampusa dali su kratak pregled napretka u razvoju turističke atrakcije projekta te su naglasili koje je zadatke nužno provesti kako bi se razvoj mobilne aplikacije mogao neometano nastaviti.

Projekt AT@AT.CB je ukupno vrijedan 1.245.215,36 eura (9.339.115 kuna), a s 85% se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020

Galerija