Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira informativni dan povodomo raspisivanja prvoga nacionalnog poziva u sklopu Sporazuma o europskoj državi sudionici (ECS Sporazum) i PECS Povelje.

 Svrha informativnog dana i natječaja u sklopu PECS-a jest ostvariti suradnju između gospodarskog i akademskog sektora, s krajnjim ciljem jačanja znanstvenog, inovacijskog i tehnološkog kapaciteta Republike Hrvatske u području svemira i svemirskih tehnologija.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na informativnom danu mogu se prijaviti do 30. studenoga 2023. godine, do kraja radnoga dana putem online prijavnog obrasca.

Informativni dan održat će se 05. prosinca 2023. godine u prostorima Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER), na adresi Avenija Dubrovnik 15, Zagreb, s početkom u 9:30 sati.

Više informacija dostupno je na poveznici: https://mzo.gov.hr/vijesti/najava-informativnog-dana-namijenjenog-hrvatskim-tvrtkama-i-znanstvenim-organizacijama-u-svrhu-prijave-projektnih-prijedloga-u-sklopu-prvoga-nacionalnog-esa-poziva-u-pecs-statusu/5868