Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je dana 29. prosinca 2023. Odluku o financiranju projekta „Rekonstrukcija i dogradnja OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu“ prijavljenog na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole, kod poziva NPOO.C3.1.R1-I2.01.

Odluku o financiranju zaprimila je Varaždinska županija kao prijavitelj projekta, dok u svojstvu partnera na projektu sudjeluje Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog. JURA je pružala stručnu podršku u pripremi projektnog prijedloga za sufinanciranje rekonstrukcije i dogradnje škole za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole.

Projekt „Rekonstrukcija i dogradnja OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu“ ukupne je vrijednosti 5.701.720,74 EUR, dok odobrena sredstava iznose 5.607.289,49 EUR.

U sklopu projekta planirana je rekonstrukcija i dogradnja 13 novih učionica, te ostalih prostora potrebnih za redovno funkcioniranje škole. Provedbom projekta će se ostvariti uvjeti za izvođenje nastave u jednoj smjeni za ukupno 559 učenika u 25 razrednih odjela u školskoj godini 2026/2027. Navedenim ulaganjem doprinosi se uravnoteženju mreže osnovnih škola u Hrvatskoj, te se omogućava jednak pristup i kvaliteta obrazovanja svim učenicima.