Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 02. veljače 2024. Odluku o financiranju projekata „Rekonstrukcija i dogradnja školske zgrade i sportske dvorane Područne škole Nova Ves Petrijanečka“ i „Rekonstrukcija i dogradnja školske zgrade i sportske dvorane Područne škole Strmec Podravski“. Projekti su prijavljeni na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole, kod poziva NPOO.C3.1.R1-I2.01.

Odluku o financiranju zaprimila je Varaždinska županija kao prijavitelj projekta, dok u svojstvu partnera na projektu sudjeluje Osnovna škola Petrijanec. JURA je pružala stručnu podršku u pripremi projektnog prijedloga za sufinanciranje rekonstrukcije i dogradnje škole za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole.

Za projekt „Rekonstrukcija i dogradnja školske zgrade i sportske dvorane Područne škole Nova Ves Petrijanečka“ odobreno je 1.281.380,19 eura, dok je za projekt „Rekonstrukcija i dogradnja školske zgrade i sportske dvorane Područne škole Strmec Podravski“ odobreno 2.684.331,03 eura.

Ovim ulaganjima će se u Novoj Vesi Petrijanečkoj i Strmcu Podravskom dograditi potrebne učionice, drugi prostori i sportske dvorane, tako da će učenici tih škola nastavu od školske godine 2026./2027. pohađati u jednoj smjeni. Navedenim ulaganjem doprinosi se uravnoteženju mreže osnovnih škola u Hrvatskoj, te se omogućava jednak pristup i kvaliteta obrazovanja svim učenicima.