Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju za dva projekta izgradnje i opremanja predškolskih ustanova za koje je Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije korisnicima Općini Petrijanec i Općini Trnovec Bartolovečki pružila stručnu savjetodavnu podršku u procesu pripreme i prijave projektnih prijedloga.

Projekti su prijavljeni u okviru Otvorenog poziva  „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“ koji se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. godine.

Vrijednosti projekta Izgradnja i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom, prijavitelja Općine Trnovec Bartolovečki ukupne je planirane vrijednosti u iznosu od 1.146.726,00 EUR. Predmetnim projektom povećavaju se kapaciteti prijavitelja za 96 dodatnih mjesta (36 mjesta za jasličke skupine i 60 mjesta za vrtićke skupine) u 6 novih dnevnih boravaka.

Vrijednosti projekta Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Općini Petrijanec, prijavitelja Općina Petrijanec, ukupne je planirane vrijednosti 726.260,00 EUR. Projektom će se stvoriti dodatni kapacitet za upis još 72 djece (12 mjesta za jasličke skupine i 60 mjesta za vrtićke skupine) u 4 nova dnevna boravka.

Projektima će se osigurati infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području prijavitelja. Time se stvaraju preduvjeti za veću dostupnost usluge čime će se izravno doprinijeti obrazovnim postignućima djece te podizanju kvalitete života lokalne zajednice u Općini Trnovec Bartolovečki i Općini Petrijanec, koje postaju privlačnije i ljepše mjesto za život.

Drugim Pozivom ukupno je sufinancirano 95 predškolskih ustanova. Ukupan iznos osiguranih sredstava za ovaj Poziv iznosi 50.914.680,00 EUR, od koji bespovratna sredstva iznose 50.914.679,13 EUR.

Odluka o financiranju dostupna na poveznici: Odluka o financiranju_NPOO.C3.1.R1-I1.02.pdf.