Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je savjetodavnu podršku Općini Maruševec kod pripreme projektnog prijedloga „Uređenje pristupa građevini i ugradnja rampe“.

Općina Maruševec prijavila je projektni prijedlog na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna RH u 2024. godini.

Projektom  se planira uređenje pristupa građevini  i izgradnja rampe za pristup osobama smanjene pokretljivosti u ulazni dio stambeno-poslovne zgrade. Planira se urediti pristup građevini suvremenim kolnim zastorom, rekonstruirati postojeće stepenice na pješačkom ulazu, izgraditi rampa za pristup osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te urediti manipulativne površine unutar parcele uz određene intervencije u postojećem terenu. Dio građevine, poslovni prostor koji je u vlasništvu Općine koristi se za potrebe Udruge umirovljenika Općine Maruševec.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 20.624,88 EUR, a traženo sufinanciranje je 19.000,00 EUR. Projekt se planira završiti do kraja 2024. godine.