Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira konferenciju „Otvorena lokalna i regionalna vlast – izazovi i prilike”.

Konferencija će se održati u hibridnom obliku u srijedu, 14. prosinca 2022. godine u hotelu Double Tree by Hilton (Ulica Grada Vukovara 269a u Zagrebu), te putem Microsoft Teams platforme uz prethodnu prijavu.

U sklopu konferencije bit će predstavljeni lokalni, nacionalni i međunarodni primjeri dobre prakse kako bi se inspirirale lokalne i područne (regionalne)  jedinice iz Hrvatske na korištenje inovativnih metoda participativne demokracije, u kojoj građani odlučuju kako raspodijeliti dio javnog proračuna ili (su)kreiraju javne politike u Hrvatskoj.

Također, predstaviti će se aktivnosti u okviru provedbe inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj, program Partnerstva za otvorenu vlast za lokalne (područne) jedinice te mogućnosti financiranja međunarodnih projekata za razvoj lokalnih zajednica iz Programa Unije – Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021.-2027.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebna je prethodna registracija koja je moguća do 12. prosinca 2022. godine preko sljedeće poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkC67e3BGTFIqENpCWxf0ZYOPzW6whbIvI7woSzO7VPjwvSQ/viewform

Više detalja o konferenciji kao i sam program konferencije dostupni su na sljedećoj poveznici: https://www.cerv.hr/vijesti/najave/najava-konferencije-otvorena-lokalna-i-regionalna-vlast-izazovi-i-prilike/.