Dana 25. svibnja 2022. godine, Varaždinska županija, kao nositelj projekta, prijavila je projekt „Sanacija klizišta na području Varaždinske županije kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla“ ukupne vrijednosti 18.797.932,50 kuna, u pripremi kojeg joj je stručnu savjetodavnu podršku pružila Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Projektni prijedlog je prijavljen na Otvoreni javni poziv „Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“ (referentna oznaka: FSEU.2022.MINGOR.02), koji se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Projektom je planirana sanacija ukupno 10 klizišta na županijskim i lokalnim cestama, na području Varaždinske županije, oštećenima potresom 28. i 29. prosinca 2020. godine. Sanacije koje su predmet ovog Projekta predstavljaju intervencije na prometnim pravcima značajnima za lokalno stanovništvo,  ali i za nesmetanu opskrbu i odvijanje gospodarskih aktivnosti na području Varaždinske županije.

Galerija