Kratki opis projekta

Energetska obnova uključivala je ugradnju kvalitetne PVC stolarije (RAL ugradnja), izvedbu termo fasade ETICS sustavom, toplinsku izolaciju kosog krova, ugradnju novog visokoučinkovitog kotla na pelete te novih grijaćih tijela s termostatskim ventilima, zamijenjena su dotrajala rasvjetna tijela novom LED tehnologijom te je uveden sustav daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i kontrolnih mjerila energenata i vode.

Cilj projekta

Smanjiti potrošnju godišnje primarne i toplinske, uz istovremeno povećanje svijesti javnosti te korisnika zgrade o važnosti učinkovitog korištenja energije i dugoročnim koristima provođenja mjera energetske učinkovitosti.

Rezultati projekta

Provedbom projekta energetske obnove zgrade Sportskog centra u Novoj Vesi Petrijanečkoj ostvareno je smanjenje godišnje potrošnje primarne energije od 78,08% u odnosu na godišnju potrošnju primarne energije prije provedbe mjera energetske obnove, a godišnja potrebna toplinska energija za grijanje smanjena je za 68,03% te je zgrada iz energetskog razreda D prešla u energetski razred B. Također je smanjena i emisija CO2 za 32,94% godišnje.

Vodeći partner

Općina Petrijanec

Vrijednost projekta

Projekt je financiran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta: 634.946,38 HRK

Sufinanciranje EFRR: 340.098,26 HRK

Razdoblje provedbe projekta

24 mjeseca, od 4. veljače 2019. do 8. travnja 2020.

Status projekta

Proveden

 

Kontakt osoba u JURA-i za više informacija

Tina Rožmarić

tina.rozmaric@rrvz.hr

Dodatne informacije o projektu

http://petrijanec.hr/energetska-obnova-zgrade-sportskog-centra-nova-ves/