Održana uvodna konferencija projekta „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“

S ciljem jačanja strukovnog obrazovanja u zdravstvu i obrazovanja zdravstvenih djelatnika, u tijeku je provedba projekta od strateškog značaja za Medicinsku školu Varaždin, Varaždinsku županiju te cijelu Republiku Hrvatsku.

Medicinska škola Varaždin jučer je održala uvodnu konferenciju na kojoj je predstavila projekt pod nazivom „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“. Riječ je o projektu koji je vrijedan 48.799.878,03 kuna te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Projekt predstavlja iskorak u vidu nove organizacijske strukture i unapređenju provedbe redovitog strukovnog obrazovanja i programa obrazovanja odraslih. Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Varaždin opremit će se specijaliziranom opremom za teorijsku i praktičnu nastavu, laboratorijske i kliničke vježbe, a sve s ciljem postizanja agilnosti odgojno-obrazovnoga sustava naspram potreba tržišta rada u zdravstvu i profiliranja budućih radnika s praktičnim znanjima.

Uz spomenuti projekt, Medicinska škola Varaždin provodi i projekt pod nazivom „Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“, ukupne vrijednosti 29.889.999,94 kuna u potpunosti financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim će se projektom unaprijediti infrastruktura Centra, u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini te stvoriti prostorni uvjeti za intenziviranje rada Centra i suradnje sa sličnim centrima u EU. Provedbom oba projekta zaokružuje se priča o uspostavi najmodernijeg središta za obrazovanje budućih zdravstvenih djelatnika na sjeveru Hrvatske, ali i u ovom dijelu Europe.

Uz posebnu savjetnicu ministra zdravstva, dr. Veru Katalinić-Janković, ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, g. Mile Živčića te državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, g. Tomislava Paljaka, na konferenciji su sudjelovali predstavnici partnerskih institucija u projektu (Varaždinske županije, Sveučilišta Sjever, Srednje škole Čakovec, Srednje škole Pregrada, Srednje strukovne škole i VaLMod centar, logopedija), Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, zaposlenici partnerskih škola, učenici te drugi uzvanici.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pripremala je oba projekta Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Varaždin te pruža intenzivnu stručnu savjetodavnu podršku u okviru provedbe istih.

GALERIJA