„Užina za sve IV“ naziv je EU projekta putem kojeg je u 33 osnovne škole Varaždinske županije osiguran besplatan školski obrok za učenike u riziku od siromaštva. Projekt traje deset mjeseci, od 6. rujna 2021. do 6. srpnja 2022. i obuhvaća školsku godinu 2021.-2022.

10. prosinca 2021. održana je online Uvodna konferencija projekta, čiji je nositelj Varaždinska županija, a partneri su sve osnovne škole čiji je Županija osnivač.  Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Varaždinske županije, zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, dr.sc. Miroslav Huđek te predstavnici škola partnera.

Projekt je u svibnju 2020. prijavljen na poziv Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a krajem kolovoza odobren je maksimalan iznos bespovratnih sredstava, 999.081,83 kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Ovo je već četvrta godina za redom u kojoj se provodi projekt financiranja školske prehrane iz FEAD-a, a kriterij za uključivanje učenika u projekt besplatne prehrane i ove je godine bilo pravo na dječji doplatak. Za djecu koja zbog ograničenih financijskih sredstava poziva nisu obuhvaćena projektom, Varaždinska županija iz svojeg proračuna osigurava dodatnih 2,3 milijuna kuna. Osim toga, od ove godine Varaždinska županija uvela je i sufinanciranje prehrane učenicima srednjih škola u riziku od siromaštva.

GALERIJA