Kratki opis projekta

S obzirom na problem premale osviještenosti građana o poremećajima u razvoju i nicanju zubi, zubnom karijesu, akutnom i kroničnom gingivitisu i paradontnim bolestima, Dom zdravlja Varaždinske županije promocijom oralnog zdravlja i zdravih navika povećat će osviještenost stanovništva o važnosti oralne higijene i pridonijeti prevenciji zubnih bolesti u Varaždinskoj županiji.

Projekt će se fokusirati na 4 različite ciljane skupine: djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, osobe starije životne dobi, trudnice i opće stanovništvo Varaždinske županije.

Projektne aktivnosti uključuju radionice za školsku djecu, radionice za vrtićku djecu, radionice za osobe starije dobi, radionice za roditelje malodobne djece, predavanja za trudnice, predavanja za javnost te okrugli stol otvoren za javnost s ciljem promocije oralnog zdravlja. Snimit će se TV i radijske emisije (tematski prilagođene za djecu, za trudnice i za starije) i TV reklame koje će se emitirati tijekom provedbe projekta. Organizirat će se dvije konferencije, objaviti novinski članci i članci na web portalima s relevantnim podacima o projektu.

 

Ciljevi projekta

  • Povećanje osviještenost stanovništva o važnosti oralne higijene;
  • Pridonošenje prevenciji zubnih bolesti u Varaždinskoj županiji.

 

Rezultati projekta

  • Promicanje zdravih oralnih navika i povećanje znanja i svijesti građana Varaždinske županije o važnosti prevencije dentalnih bolesti, s naglaskom na djecu, trudnice i osobe starije životne dobi;
  • Promidžba i vidljivost;
  • Upravljanje i administracija.

 

Vodeći partner

Dom zdravlja Varaždinske županije

 

Projektni partner

Varaždinska županija

 

Vrijednost projekta

Projekt je financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta: 429.481,56 HRK

Sufinanciranje iz ESF-a: 429.481,56 HRK

 

Razdoblje provedbe projekta

18 mjeseci, od 21.03.2022. do 21.09.2023.

 

Status projekta

Završen

 

Kontakt osoba u JURA-i za više informacija

Andrea Holi

andrea.holi@rrvz.hr