U ponedjeljak, dana 27.06.2022. u prostorijama Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike održano je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, čime je formalno započela provedba projekta „Užina za sve V“. Potpisivanju i svečanom uručivanju ugovora prisustvovao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslavom Huđekom.

Projekt „Užina za sve V“ provodi se već petu godinu zaredom, a prijavljen je u svibnju ove godine na Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. – 2023.)“.

Prijavitelj projekta je Varaždinska županija, a uz nju u projektu sudjeluju i 33 škole u svojstvu projektnih partnera kojima je Varaždinska županija osnivač. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama.

Ukupna vrijednost projekta je 999.081,83 HRK te se isti u potpunosti financira iz Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. Provedbom projekta omogućit će se po jedan besplatan obrok dnevno za ukupno 994 djece u školskoj godini 2022./2023.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Varaždinskoj županiji stručnu savjetodavnu podršku u pripremi projektnog prijedloga, a nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, nastavit će Varaždinskoj županiji i partnerima pružati stručnu savjetodavnu podršku tijekom cjelokupnog razdoblja provedbe projekta.

Galerija slika dostupna na sljedećoj poveznici: https://www.varazdinska-zupanija.hr/vijesti/zupan-stricak-potpisao-ugovor-za-skolsku-prehranu-vrijedan-gotovo-milijun-kuna-osigurana-su-sredstva-za-prehranu-skolaraca-slabijeg-imovinskog-statusa.html