Dana 14. rujna 2022. godine, na svečanosti u Zagrebu, između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Općine Bednja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ZAŽELI biti zaposlena žena“.

Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i umanjiti rizik od siromaštva teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području općina Bednja i Vinica unaprjeđenjem i osnaživanjem njihovog radnog potencijala zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz istovremeno poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života starijih i/ili nemoćnih osoba.

Projektom će se zaposliti 15 žena pripadnica ciljne skupine, 12 s područja Općine Bednja i 3 s područja Općine Vinica koje će zapošljavanjem u lokalnoj zajednici na razdoblje od 6 mjeseci značajno pridonijeti kvaliteti života 90 krajnjih korisnika projekta, osoba starije životne dobi i/ili nemoćnih osoba.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu od 740.250,00 HRK, a trajat će osam mjeseci, od 14. rujna 2022. godine do 14. svibnja 2023. godine.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružala je projektnim partnerima stručnu podršku u pripremi projektnog prijedloga, a istu će nastaviti pružati i tijekom cjelokupnog razdoblja provedbe projekta.