Dana 02. studenoga 2022. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s Javnom ustanovom za regionalni razvoj Varaždinske županije, Javnom ustanovom za razvoj Međimurske županije REDEA, Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko – križevačke županije, Zagorskom razvojnom agencijom te Razvojnom agencijom Zagrebačke županije održalo je informativnu radionicu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Interreg Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.

Informativna radionica, na kojoj je prisustvovalo osamdesetak sudionika održana je u prostorijama Skupštinske dvorane Županijske palače u Varaždinu.

Na početku informativne radionice, sudionicima su se kroz pozdravni govor obratili gosp. Krunoslav Blaži, ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije te gosp. Mislav Kovač, načelnik Sektora za koordinaciju programa europske teritorijalne suradnje i makroregionalne strategije u sklopu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Gosp. Ivan Lajtman, Viši stručni savjetnik u Sektoru za koordinaciju programa europske teritorijalne suradnje i makroregionalne strategije u sklopu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, sudionicima je predstavio Interreg Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. s posebnim naglaskom na promjene u odnosu na prethodno izvještajno razdoblje. Gosp. Ivan Lajtman je ujedno predstavio i 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga kao i osnove financijskog upravljanja i izvještavanja u sklopu Interreg Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.

Gosp. Mislav Kovač ujedno je iskoristio informativnu radionicu kako bi sudionicima predstavio i preostale Interreg programe, s posebnim naglaskom na programe u kojima mogu sudjelovati pravne osobe s područja Varaždinske županije. Gosp. Kovač ujedno je u sklopu predstavljanja Interreg programa najavio i iduće pozive koji se mogu očekivati do kraja 2022. godine te u prvom kvartalu 2023. godine.

 

PREZENTACIJE

Interreg Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.

1. poziv na dostavu projektnih prijedloga

Prihvatljivost troškova

Mogućnosti financiranja iz Interreg programa

 

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA