Uvodna konferencija projekta „ Zajedno možemo“ održana je u utorak, 20. prosinca 2022. u Palači Varaždinske županije. Nakon dvije godine održavanja projektnih događanja u pretežito online okruženju ovo je bila prva prilika da se korisnik i partneri ovog projekta , Varaždinska županija te 32 škole kojima je osnivač, nađu na jednom mjestu kako bi obilježili početak još jednog, šestog po redu projekta osiguravanja pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama.

Konferenciji su uz ravnatelje škola prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, Romana Kranjčić  i Irena Jović iz istog UO te Sanja Peharda iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije koja je ujedno i predstavila projekt.

Projekt „Zajedno možemo“ je nastavak aktivnosti pružanja neophodne sustavne podrške djeci s teškoćama čime se poboljšava kvaliteta njihova obrazovanja i mogućnost jačeg uključivanja u okruženje u kojem uče i žive ali i pomaže učiteljima i roditeljima u tom procesu. Ove školske godine  tako je planirana podrška za 109 djece s teškoćama odnosno rad 108 pomoćnika u nastavi u 24 osnovne i 8 srednjih škola.

Prvi projekt proveden je školske godine 2014./15. što govori o tome da je Varaždinska županija odmah po objavi prvog EU natječaja za sufinanciranje ovih aktivnosti prepoznala njegovu važnost i potencijal za poboljšanje pedagoškog standarda u cjelini.

Projekt „Zajedno možemo“ odobren je u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.  te se provodi u periodu od 12 mjeseci, od kolovoza 2022.godine do kolovoza 2023. ukupne vrijednosti 4.892.594,40 kuna od čega su 4.000.000,00 kuna bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda što je ujedno bio i maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji je Varaždinskoj županiji mogao biti odobren. Kako je izdvojila sredstva u iznosu od 892.594,40 HRK kuna postotak vlastitog financiranja je na kraju više od 18% čime je zatvorena financijska kon

strukcija koja je omogućila da sva djeca koju su u trenutku objave EU natječaja imala ishođene potrebne suglasnosti budu i uključena u projekt.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA