Ministarstvo kulture i medija objavilo je poziv za predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave kao i za predstavnike šire stručne javnosti na predstavljanje metodologije izrade konzervatorskih podloga nove generacije.

Cilj predstavljanja je osigurati što već odaziv stručnjaka na natječaj za izrađivače podloga koji će Ministarstvo objaviti do drugog kvartala 2023. godine. U sklopu poziva nabavit će se izrada konzervatorskih podloga za minimalno 60 kulturno – povijesnih cjelina gradskih obilježja, što uključuje najvrjednije jezgre povijesnih gradova u Republici Hrvatskoj. Nabava će se provesti u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., investicije C2.2.R3-I1 – Uspostava digitalne infrastrukture i usluga javne uprave izradom sustava konzervatorskih podloga.

Predstavljanje projekata održat će se u petak, 20. siječnja 2023. godine s početkom u 10:00 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

S obzirom da su kapaciteti dvorane popunjeni, Ministarstvo kulture i medija osiguralo je online prijenos predstavljanja putem poveznice: https://us02web.zoom.us/j/86420453032.

Više informacija kao I program samog predstavljanja dostupni su na poveznici: https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/poziv-na-predstavljanje-projekta-nova-generacija-konzervatorskih-podloga-unaprjedjenje-sustava-upravljanja-zasticenim-kulturno-povijesnim-cjelinama/23406